Historik

Kramtec AB är ett  företag i verktygsmaskinbranchen med specialitet plåtbearbearbetningsmaskiner, sågar m.m.

Lite historia:

År 1977: Det var då det egentligen började, när jag inledde min bana, som försäljare av verktygsutrustningar och förnödenheter i ett företag, som hette Ulfing AB. Ulfing utvecklades med tiden och började även sälja nya och begagnade verktygsmaskiner och därmed inleddes den inriktning, som fortfarande gäller.

År 1990: Avslutade jag min anställning och startade upp en egen verksamhet, Teknoma AB, där jag tillsammans med erkända och ledande leverantörer av olika typer av verkstadsmaskiner marknadsförde och sålde både nya och begagnade maskiner och tillbehör, företrädesvis i Norrland. Detta fortgick fram till hösten 2000.

År 2000: Sålde jag företaget till Hilli Maskin AB. Där fortsatte jag med samma entusiasm och gavs också möjligheten att importera maskiner och ansvara för egna agenturer.

År 2011: Nu känns tiden mogen att åter starta egen verksamhet och denna gång med betydligt mer erfarenhet än förra gången (1990). Jag gör detta tillsammans med ett antal mycket stabila och sedan många år erkända leverantörer av maskinutrustningar till svensk industri.

År 2021: Vi finns fortfarande kvar på markanden och firar nu 10 år. Utvecklingen hos Kramtec har resulterat i ett mycket nära samarbete med INTERCUT AB och försäljning av deras agenturer samt de egna agenturerna LISSMAC och Carif.