Messer laserskärmaskiner

Messer laserskärmaskiner typ Fiberblade och Lasermat

FIBERBLADE
Bild Fiberblade 


FIBERBLADE –  fiberlaserskärmaskinen från Messer Cutting Systems.

Messer visade på EuroBLECH 2008 under mottot "Laserskärning i den kompakta klassen" en nyutvecklad fiberlaserskärmaskin för 1–12 mm tjock plåt. Med sin 1,2 kW resonator och dess laserstråle, en optisk fiber, är FiberBlade en innovativ, men ändå enkel laserteknik. Det gör att användaren kan dra nytta av de låga underhållskostnaderna vilket resulterar i lägre produktionskostnader.

Tekniken med fiberlaser har flera fördelar:

Tre gånger effektivare än en CO2-laser

Genom sin speciella konstruktion, har FiberBlade relativt låg energiförbrukning. Med bara 1200W har FiberBlade en skärkapacitet jämförbar med en 2000W CO2-laser, eftersom fiberlaserns kortare våglängd absorberas bättre av materialet. Dessutom är effektiviteten i fiberlasrar 30 % och därmed 3 gånger högre än CO2-laser. Vilket innebär lägre energiförbrukning och mindre kylbehov.

Låga underhållskostnader

En annan fördel med FiberBlade är de extremt låga underhållskostnader. Fiberlasrar arbetar kontinuerligt med glasfiber utan speglar. Dessutom finns det inga rörliga delar i själva laserresonatorn och livstiden för dioder är över 50 000 timmar.

Broschyr "Fiberblade"

Powerblade

PowerBlade 300x200

Laserskärmaskin PowerBlade med fiberlaser från Messer är kraftfull, dynamisk och exakt. I laserskärning riktas en fokuserad stråle från en högeffektlaser vinkelrätt mot arbetsstycket med hjälp av fiberoptik eller speglar. När laserstrålen från laserskärmaskin träffar arbetsstycket omvandlas energin till hetta och smälter materialet. Laserskärning med fiberlaser ger ett finare snitt och en mindre värmepåverkad zon i arbetsmaterialet. Ytan blir mycket jämn, och skärsnittet kan bli så smalt som några få tiondels millimeter. PowerBlade fiberlaser är speciellt utrustad för att skära i stora plåtformat med arbetsområde upp till 4m. och spårlängd upp till 40m.

Broschyr PDF symbolLaserMat®

Messer t  Messer Lasermat Messer FASHUVUD126h


LaserMat® - laserskärning för stora plåtar.

Fashuvud


Resonator är placerad på maskinboggin, vilket ger en kort strålgång med mycket hög kvalitet. LaserMat kan skära stora plåtar utan omtag. Som tillval finns fashuvud.

Broschyr "LaserMat"

För mer information besök www.intercut.se eller www.messer-cw.de/